Toiminnan kuvaus

Päiväkoti Peiponpesä on pieni, 42- paikkainen päiväkoti Seinäjoella, Kasperin kaupunginosassa.

Pieni päiväkoti mahdolllistaa sen, että kaikki tuntevat toisensa ja tämä edistää lasten turvallisuuden tunnetta. Pieni talo mahdollistaa lasten liikkumisen ryhmien välillä ja tämä tuo sisaruksille mahdollisuuden tavata myös kesken hoitopäivän.

Arvostamme raitista ilmaa ja retkeilyä. Jokaisen ryhmän lapset pääsevät retkeilemään viikottain esim. metsään tai leikkipuistoon.

Otamme lapset mukaan jokapäivisiin toimiin ja askareisiin. Tarjoamme lapsille mahdollisuuden toimia apulaisena mm. pöydän kattamisessa ja ruuan jakamisessa. Ajoittain lapset pääsevät mukaan ruokakauppaan ja silloin heillä on mahdollisuus vaikuttaa ostoslistan sisältöön.

Toiminnan suunnittelu pohjautuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan, lasten mielenkiinnonkohteisiin ja kausittain tehtävään toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma elää arjessa ja sitä muokataan lasten mielenkiinnonkohteiden ja mahdollisuuksien mukaan. Lasten osallisuus on meille tärkeää!

Panostamme vapaaseen leikkiin ja suunniteltu toiminta voidaan jättää väliin jos käynnissä oleva leikki on lapselle sillä hetkellä tärkeämpää.

Yhteistyössä vanhempainryhmän kanssa järjestämme vuosittain tapahtumia koko perheelle. Näin pääsemme tutustumaan läheisemmin myös lasten vanhempiin. Tämä edistää päiväkotimme rentoa ja yhtenäistä tunnelmaa.